logoSlik holder du deg frisk i forkjølelsestider

Influensasesongen er i gang. Med stadig skiftende temperaturer er det for gjort å kle seg for lett, og jo kaldere det er, desto bedre trives både vi – og alle virusene – innendørs. Her er tipsene som holder basseluskene på avstand!

Høsten, vinteren og våren er tiden for vonde halser, host, hark, nys og nedsatt immunforsvar.

I månedene med bokstaven “r” i seg, er man spesielt utsatt for svekket immunforsvar. Det vil si fra september til april, informerer eier og daglig leder på Life Helsekost Harebakken, Hilde Røynestad.

Virus og bakterier florerer gjerne i disse tider, men med små og rimelige grep kan du enkelt forebygge influensa – eller halvere sykeforløpet, hvis du først har blitt forkjølet.

Naturlig frisk

Lidenskapen for økologisk mat og naturlig helsekost har for Hilde vokst i takt med ansvaret i butikken på Harebakken. Etter flere års erfaring som ansatt, gikk hun over til å være eier og daglig leder av Life-butikken på Harebakken. I dag er vi glade for å ha Hilde som gir oss og våre lesere de beste råd for hvordan holde oss naturlig friske.

1. Vask hendene …
God hygiene er en av de enkleste og mest effektive måtene å beskytte seg mot infeksjoner på. Vask alltid hendene i forbindelse med toalettbesøk og måltider.

2.  … og hold hendene unna ansiktet!
Å klø seg i øyne og nese, eller fingre med munnen, blir det enkelt for virus og bakterier fra hendene å ta seg inn i kroppen.

3. Vær mer utendørs
At mange mennesker trenger seg sammen på små flater innendørs, når jobb, skole og barnehage er i gang igjen, er en av årsakene til høstens forkjølelsestopper.

4. Sov ordentligt …
Å hvile, sove og unngå stress gir kroppen best mulige forutsetninger for å bygge opp et bra immunforsvar.

5.  … og sov regelmessig!
En forstyrret døgnrytme kan gjøre oss mer mottakelige for infeksjoner. Som regel er vi mer følsomme mot kvelden, men forskere har oppdaget at hvis man forstyrrer det genet som styrer vårt indre ur, er mottakeligheten like stor hele døgnet.

6. Rengjør mobiler og nettbrett
Forkjølelsesvirus kan overleve i flere timer på flater utenfor kroppen. På skolene vandrer ofte mobiler og nettbrett mellom flere hender. Det kan være smart å huske på å rense dem fra tid til annen.

7. Støtt opp om immunsystemet ditt
Spis variert og sunt med fokus på frukt og grønt.

8. Forebygg med Solhatt (echinacea)
Benytt produkter som kan forebygge forkjølelse og lindre forkjølelsessymptomer, som tradisjonelle plantebaserte legemidler som Solhatt.*

* Indikasjonene for et tradisjonelt urtepreparat baserer seg utelukkende på erfaring fra langvarig bruk.

9. Ikke glem solskinnsvitaminet!

At D-vitamin har flere viktige funksjoner i kroppen blir stadig tydeligere, blant andre bidrar det til å opprettholde immunsystemets funksjon, til å opprettholde en normal beinbygging og normal muskelfunksjon. I tillegg beviser dokumentasjon at dette vitaminet kan forebygge influensa og styrke immunforsvaret. Jo mindre sollys vi får på kroppen, desto viktigere er det å tilføre D-vitamin gjennom det vi spiser, via tilskudd eller andre næringsmidler. En blodprøve kan fortelle deg status på D-vitaminet i kroppen din.

10. Rens nesegangene
Hold nesen ren ned en nesekanne. Neseskylling med lunkent saltvann fjerner lett og forsiktig tørt sekret og smuss i nesen samt skyller neseslimhinnene rene for støv og pollen.

11. Vær oppmerksom på tidlige symptomer
Forkjølelse smitter lett, spesielt under sykdommens første dager. Begynner du å kjenne at en forkjølelse er på vei, unngå å være nær andre, vask hendene ofte og jobb hjemmefra hvis du kan.

Forkjølet? Life Helsekost har nå kampanjepriser blant andre på disse produktene

Variert kosthold

Hilde påpeker at kosttilskudd ikke erstatter et variert kosthold. Hun utdyper at det er viktig med et balansert kosthold og en sunn livsstil for å holde oss friske. Skulle du likevel ha behov for veiledning i tilskudd og næringsmidler i forkjølelsestider, har Life Harebakken kampanje i disse dager på flere gode kosttilskudd som styrker immunforsvaret og som kan gi deg ekstra energi i mørketiden.

Ta kontakt med Life Harebakken for veiledning og råd til dine helsebehov:

Telefon: 906 04 406
Webside: www.life.no
E-post: lifeharebakken@gmail.com
Facebook: Helsekost
Instagram: lifeharebakken