logoSikker vinner

Det er mange små operasjoner som skal til for å lage et godt måltid. Med en blender på kjøkkenet er det bare å fylle på med ingredienser, velge passende funksjon og la jobben passe seg selv.


Kristian Dannevig på Tilbords Harebakken, forteller at blenderne fungerer best når de kan jobbe med mye væske, og de er derfor perfekte når du skal lage smoothie, suppe eller pureer. En kraftig og god blender takler ofte også tøffere jobber med mindre væske, som å lage instant iskrem, hummus, kutte grønnsaker, rive ost, kverne nøtter og lage nøttesmør, for å nevne noe.

Når det kommer til blendere har Kristian eminent erfaring som han mer enn gjerne deler med sine kunder. Kristian har mer en 20 års erfaring fra restaurantbransjen, og innehar med dette kompetanse som virkelig kommer kundene hans til gode. Kristian kan fortelle at blendere vanligvis deles inn i tre kategorier. Du har enkle blendere, der blandeflasken ofte er til å drikke rett av, som for eksempel Frogo/SmoGo. Deretter har du blendere som tåler litt mer hardkjør, mens store kvantum av for eksemel is og bær, klarer de ikke. Kristian omtaler blenderne i den siste kategorien som «sikre vinnere». På spørsmål om hvilken som er hans personlige favoritt, trekker han spesielt frem blenderen fra Sabor. Blenderen er designet med tanke på kraft, kvalitet og styrke. Den forenkler arbeidet, og øker matlagingsgleden din. Sabor blender har en råsterk 1200 Watts motor. Blenderen har isknusefunksjon, smoothiefunksjon, 1,8 liters glasskolbe og autoclean.

Denne maskinene tåler det meste. Store porsjoner og mye is, frosne jordbær etc. Har ofte en effekt på 1000W og oppover. Og knivene spinner fort, dette fordi at tempraturen på det du lager ikke skal bli for høy, Lunken smoothie er ikke godt, det kan også gjøre at de sprekker.

Kristian er også tydelig på at kroner er alltid et moment når du skal utt å kjøpe deg en blender, Ønsker du å ha en blender som ser bra ut, takler alle oppgaver i hjemmet som frokost, smoothies, drink med jentene, supper, sauser og pureér, så mener Kristian at du trenger stort blandeglass og kraftig motor. Helst over 1000w eller mer.


I de siste årene har det imidlertid blitt en stor helsetrend å mikse råvarer til en drikk. Kristian merker seg at flere og flere kunder etterspør blendere, da juicing og smoothies er en enkel måte å tilføre kroppen de nødvendige 5 om dagen. Her er også blenderen fra Sabor helt fantastisk da den har en helt egen innstilling kun for å lage juice/smoothies. Du tar selvsagt det du selv måtte ønske av råvarer, men Kristian avslutter med et godt tips på lur.

I flytende form tas næringen direkte opp i kroppen og gir en jevn energi. Spesielt grønne smoothies, for eksempel på bladgrønt, spinat og hvetegress, er veldig nyttige ettersom magen da lettere kan fordøye plantene.

Sunn og veldig god smoothiebowl

GREEN SMOOTH LOVE

1 frossen banan (pleier å kutte opp å legge i fryseposer)
1/2 fersk mango
1/2 avokad0
2 never spinat
1 liten bit ingefær
1/2 skviset sitron
ca 2 kopper mandelmelk

Topping: Banan i skiver, nøtter, hempfrø, bær og frukt

Smoothies er leskende og proppfull av sunne næringsstoffer som kroppen din vil juble over, og du får alt du trenger til smoothier her hos oss. Smoothier tilfører kroppen raskt viktige vitaminer og antioksidanter i tillegg til mineraler og fiber. Om du trenger enten hvetegress eller andre grønne innslag ti din smoothiebowl, har Life Harebakken akkurat fått inn mange sunne innslag i utvalget, og Meny Harebakken har et rikelig utvalg av friske råvarer i alle regnbuens farger.