logoNye solbriller? Dette er de hotteste trendene nå!

Etter en lang vinter og en vår som minner om høsten, er det ikke rart vi nordmenn blir ekstra glade i sommeren når den endelig er her. Sommeren er en årstid som får oss til å sitte igjen med gode minner og en følelse av at livet: Det er skikkelig fint, det. Godvær og sol, glade og lettkledde mennesker, deilig mat og kald drikke. Sommeren kan nærmest virke som en fest som ikke har noen ende – det er i alle fall det man håper på! Ikke bare er sommeren en årstid som letter på samvittigheten; den lar deg også lette på kroppen, bokstavelig talt! Endelig kan man befri seg fra lag-på-lag, store ullgensere og parkaser. Skuldrene kan senkes og kroppen skal få puste i det fri. I tillegg tillater sommeren bruk av solbriller døgnet rundt, og hvor digg er ikke det?


Årets brillemote oser av selvtillit og eleganse. Arendal Optikk på Harebakken Senter har et rikelig utvalg av solbriller, og fører kvalitetsbevisste merker som blant annet Gucci, Ray-Ban, Oakley, Versace, Maui Jim og Michael Kors. Farger, myke linjer og minimalisme definerer brillemoten for 2017. De mest trendy brillene akkurat nå er de runde, retroinspirerte brillene, Ray-Ban Round Metal i gull. Denne solbrillen er allerede utsolgt flere steder i Norge, men fortsatt å få tak i hos Arendal Optikk her på senteret!

Round Metal solbrillene kommer i et utvalg av trendy farger. Denne modellen kommer i for eksempel gull . Glassfargen matcher innfatningen utrolig godt, og gir en trendy og moderne look. Med et godt UV filter er Ray-Ban Round Metal et perfekt valg hvis du vil se godt ut og samtidig beskytte øynene dine.

De klassiske modellene fra Ray-Ban som Warfarer og Aviator holder seg fremdeles godt også gjennom denne sesongen. Er du ikke så interessert i å kaste deg på siste skrik og ønsker en mer tidløs solbrille, er det også muligheter for det. Mørke, store solbriller er også «in» så i år er det helt klart noe for alle.


Solbrillen er ikke bare en trend, men er også et viktig redskap da den beskytter øynene for skadelige UV-stråler. Man skal ikke undervurdere viktigheten ved å passe på øynene sine når solen er på sitt sterkeste – øynene har du bare to av, og synet kan ikke erstattes hvis noe skulle gå galt. Det at solbrillen nærmest har blitt til et smykke er positivt når man tar beskyttelsen i betraktning. Allikevel finnes det også de som er høyst opptatt av kvalitet på solbrillene, og det er her brillene fra Maui Jim spiller hovedrollen. Disse solbrillene er av desidert høyest kvalitet og det beste butikken har å tilby. Først og fremst er brillene polariserte glass som fjerner reflekser fra speilende overflater. Brillene kan fås med eller uten styrke, og er i tillegg svært gode på pris.


Arendal Optikk tilbyr også en rekke gode solbriller til barn. Det er særdeles viktig å beskytte barna for det sterke sollyset, og modellene som butikken tilbyr gir meget god UV beskyttelse, samtidig som brillene er av høy kvalitet med bøylighet og justeringsmuligheter.

3 tips til hvordan du kan vedlikeholde solbrillene dine på best mulig måte:

  • Ikke gå med brillene som en hårbøyle. For det første er det større mulighet for at du mister de, og de vier seg ut. Bruk gjerne brillesnor som man også kan få kjøpt i en rekke ulike fager
  • Tenk på hvordan du skal pusse brillene. Brillene skal ALLTID vætes i rent vann før de pusses med pussefillen som ligger i etuiet, eller du kan kjøpe våtservietter spesielt til passet solbriller. Tørrpusser du brillene dine, enten med genseren, badehåndkle eller lignende, påfører du riper i glasset.
  • Oppbevar alltid brillene i etuiet når du ikke bruker de. Der ligger de godt beskyttet