logoHvordan ta best vare på håret i sommervarmen?

Håret består av tre ulike lag: Skjellag, fiberlag og marg. For å ta best mulig vare på hvert enkelt hårstrå kreves pleie med gode produkter. God pleie består av fire trinn: Shampo, kur, balsam og eventuelt styling. Type produkt man velger avhenger av tilstanden til håret ditt og også årstid. Nå som vi går mot sommeren, er det særlig viktig å bemerke seg at sol og saltvann, er to av hårets verste fiender. Det er derfor viktig å være godt forberedt, og ha de riktige produktene i hus.


Million Dollar Hair er en produktserie helt fri for parabener, salt og klor. Harebakken Frisør og Hudpleie er den eneste salongen i Arendal som selger produkter fra Million Dollar Hair, og det er verdt å nevne at den driftige eieren av salongen, Solfrid Tellefsen, har vært med på å utarbeide disse produktene for litt over 7 år siden. Ved siden av å selge produktene i egen salong, er Million Dollar Hair å få tak i ved 7 andre utsalgssteder rundt om i landet.

Tanken bak en produktserie fri for parabener, salt og klor var ingen tilfeldighet. Solfrid forteller at både hun og de andre jentene tidligere var sterkt plaget med eksem som følge av alle produktene de brukte. Noe måtte gjøres, og etter at de begynte å bruke Million Doller Hair, er problemet med eksem helt borte hos de tre jentene. Million Dollar Hair selges både som shampo, balsam, hårkur og stylingprodukter. Solfrid trekker spesielt frem Peppermint shampoen som de lager selv. Denne shampoen har salongen vært tomme for i en lang periode, på grunn av opphopning av utsendelser på Lax flyplassen i California.

Det som er helt spesielt med Peppermintserien er at det er Tea Tree i den. Tee Tree er kjent for å drepe bakerier og samtidig rense. Shampoen har en naturlig frisk lukt, og virker kjølende og forfriskende mot tørr hodebunn.

Solfrid understreker likevel at det en all-round shampo som alle kan bruke. Hun forteller også til at shampoen egnes godt til barn, og legger til at Tee Tree holder lus borte, når det er et problem enten i skole eller barnehage. Når det gjelder balsamen, kan Solfrid informere om at den blir som en kur, og kan smøres direkte på tørr hodebunn som hjelp, eller maseres inn i tuppene på langt hår selv om det ikke foreligger tørre utfordringer med hodebunnen. Den skummer med en gang, er drøy i bruk og er tykk i konsistensen. Peppermintshampoen er en av salongens bestselger, og Solfrid kan avsløre at de selger mellom 250-300 flasker av denne på årsbasis. Produktene finnes også som reiseprodukter, som passer perfekt i toalettmappen, og kan enkelt brukes både ved trening og ferie. Kjøper du 5 reiseprodukter samtidig, få du en god deal avslutter Solfrid. Hva er vel bedre i disse ferietider?

Siden vi går mot sommertid, er det ekstra viktig å ta vare på håret. Solfrid deler gjerne sine beste tips for å ta vare på håret den tiden av året som er preget av sol, saltvann og varme:

  • Vask håret med en shampo som er tilpasset håret ditt. Hos Harebakken Frisør og Hudpleie kan du få tips og råd om dette
  • Finn riktig kur til håret da det lett blir tørt i solen. Avslutt med balsam for å lukke håret
  • Skal man være på stranden eller i båtenburde man bruke Long and Strong fra Million Dollar Hair, som er en kurspray med UV filter og varmebeskyttelse mot solen.

Kom innom Harebakken Frisør og Hudpleie og gjør håret ditt klart til sommeren i dag!