logoEkspertens beste tips for et sunt og glansfullt hår – og ekslusivt tilbud til deg!

Er du lei av glansløst, livløst og tørt vinterhår? Vil du gå lysere tider i møte med en frisyre full av glans, bevegelse og sunnhet? Les frisørens beste råd og anbefalinger.

Vinteren er en tøff årstid for håret. Kanskje opplever du på denne tiden av året at håret er mer statisk, uhåndterlig, krusete og hodebunnen tørr?

Forklaringen ligger i de skiftende temperaturer, lite luftfuktighet og kuldegrader som bidrar til at håret blir tørt. Det samme gjør den tørre luften innendørs.

– I tillegg bruker vi gjerne hodeplagg og ullplagg som skjerf om vinteren. Disse både trekker til seg fuktighet og hindrer at hodebunnen ikke får puste og blir tørr, og håret blir dehydrert, sier Solfrid Tellefsen, eier og daglig leder av Harebakken Frisør og Hudpleie – som med sine over 20 års erfaring som frisør, og over 10 år som hudpleier, er trygt å si er ekspert på hva som er god pleie for hår og hud når minusgradene slår inn.

Heldigvis er det flere enkle tiltak du kan gjøre for å få et velpleid vinterhår, forsikrer Solfrid.

Her er ekspertens beste praktiske tips for en mest skånsom pleierutine – fra nyvasket til ferdigstylet hår:

  1. Bruk riktig shampoo, balsam og styling tilpasset ditt hår. Les videre for produktanbefalinger for nettopp dine behov.
  2. Ikke bruk for varmt vann når du vasker håret. For varmt vann stripper huden og håret for de naturlige oljene som fungerer som en beskyttelse mot ytre påvirkninger. Dette kan igjen føre til at huden blir tørr og klør.
  3. Unngå elektrisk og “frizzy” frisyre ved å bruke balsam og kurer i etterkant av sjamponering.
  4. Har du slitt hår, bør du bruke en hårkur to ganger per uke. For tørt hår, holder det å kure en gang per uke.
  5. Vær varsom når du greier vått hår. Ikke bruk makt for å få ut floker, men jobb deg heller forsiktig gjennom.
  6. La gjerne håret få luft i stedet for å bruke hårføner, og unngå å pakke håret i lue eller skjerf, med mindre været tilsier det.

 

Et par bonustips for å vedlikeholde sunt hår er å klippe deg med jevne mellomrom og å få eksperthjelp i en frisørsalong for å velge riktig farge og hårkur for ditt hår:

  • På korte frisyrer er det lettere å se om fasongen endrer seg. For å holde “sveisen” bør du derfor klippe deg en gang i måneden, eller hver sjette uke. Hvis du har langt, men ikke slitt hår, holder det at du klipper håret hver 12. uke, forteller Solfrid.
  • Når det gjelder å velge riktig farge og kur, husk at det er dyrere å reparere misfarget hår enn det er å sørge for å få riktig farge og pleie fra starten av, poengterer hun.

Veien til sunt vinterhår er også avhengig av at produktene du bruker i hverdagen er tilpasset din hårtype.

Blant det brede utvalget hos Harebakken Frisør og Hudpleie er spesielt Million Dollar Hair-produktserien populær blant både kvinnelige og mannlige kunder. Dette er velduftende og pleiende produktserie helt fri for kjemiske stoffer som parabener, salt og klor.

Fra Million Dollar Hair-merket finner du for øvrig også The Kid, en skånsom serie basert på beroligende urter som kamomille, utviklet spesielt med tanke på personer med ømfintlig hodebunn som spedbarn og unge, samt personer med hodebunnseksem.


For å unngå hårtørke i noen fremdeles kjølige uker fremover, har Solfrid satt sammen produktanbefalinger som vil få håret ditt til å skinne om kapp med snøkrystallene:

↑ Til tørt hår anbefaler Solfrid Moroccan Oil sin Hydration-serie bestående av shampoo, balsam og hårkur. Denne serien er rik på antioksidanter, vitamin A og E og fuktighetstiltrekkende rødalger som hydrerer håret i dybden, samtidig som den naturlige fuktbalansen opprettholdes. Uten sulfater, fosfater og parabaner.


↑ Til tørt og slitt hår er Keratin-serien til Million Dollar Hair din redning! Keratin er et fiberdannende protein som bygger opp håret når det er slitt og tørt. Serien består blant andre av shampoo, balsam og en hårmaske i tykk, kremete konsistens, som er svært drøy i bruk.


↑ The Peppermint-produktserien til Million Dollar Hair er så mild, at alle kan bruke den, men hvis du sliter med tørr hodebunn og flass, er disse must-haves i dusjkabinettet. For fett hår fungerer shampoen utmerket som renseshampoo og sørger for å gjøre håret ekstra rent.   Serien inneholder Tea tree-olje og peppermynte, som med sine bakteriedrepende og rensende egenskaper sørger for pleie både hår og hodebunn. Fri for salt, klorin, parabener, sulfat og paba. Selges i 30ml, 250ml og 1 liter-flasker, som vist her på bildet.


↑ Som stylingprodukter til tørt og “frizzy” hår, anbefaler Solfrid spesielt Foaming Foam og Shine Spray fra Million Dollar Hair, som hjelper å holde frisyren uten å tørke ut håret, og kan brukes i både vått og tørt hår. Begge produktene er oljefri. I tillegg er Foaming Foam alkoholfri – en ingrediens som vanligvis tørker ut håret. For skånsom børsting, bruk gjerne naturbørste med naturbust fra Braun Wettberg, og husk å gre forsiktig, spesielt hvis håret er vått.


Eksklusivt tilbud til deg som leser dette:

Ønsker du gi håret – og selvtilliten – en ekstra boost? Da har Solfrid et eksklusivt tilbud til deg!

Mellom lørdag 3. og onsdag 7. februar får du gratis hodebunnsmassasje med hårkurbehandling tilpasset din hårtype, når du klipper deg hos Harebakken Frisør og Hudpleie!

Ta kontakt med Solfrid på Harebakken Frisør og Hudpleie for hyggelig betjening og gi håret ditt den beste pleien det fortjener!

Telefon: 370 36 338
Facebook: Harebakken Frisør og Hudpleie
Instagram: harebakkenfrisoroghudpleie