logoDette bør du tenke på når du skal velge deg ny brille

«Looking good, while doing good»

Det er i tiden å tenke bærekraftig, også som forbruker. Folk ønsker i større grad enn noen gang å investere i bærekraftige produkter både når det kommer til mat, interiør, klær – og nå sist hva angår brillemoten.


Arendal Optikk på Harebakken Senter har akkurat fått inn en ny brillekolleksjon fra danske Monkeyglasses. Butikken har tatt inn de populære brillene for første gang, og opplever allerede stor interesse rundt brillekolleksjonen. Monkeyglasses er danske designbriller med et unikt og patentert design. De unike produktene viser hensyn til både miljøet og menneskene som er involvert i å skape dem. Audun Siqveland, eier ved Arendal Optikk på Harebakken Senter, forteller at det er tydelig for han at kundene i økt grad er opptatt av miljø, og hva de selv kan gjøre for å tenke mer bærekraftig.

“Det er blitt trendy å tenke på miljøet. Stadig flere oppdager at selv små valg i hverdagen, kan bety masse”

Monkeyglasses benytter kun produsenter som lever opp til internasjonale standarder vedrørende etikk og miljø. Teamet bak mener at bærekraft skal være for alle, uansett budsjett, alder eller størrelse. Monkeyglasses gir et bærekraftig valg for den bevisste forbrukeren. Kolleksjonen inneholder både lese- og solbriller i et stort utvalg av farger og design. Bomullacetat er et naturvennlig materiale som er vanskelig å produsere. En lang rekke trinn er nødvendig for å oppnå ønsket effekt, og de fleste av materialene er spesialdesignet for Monkeyglasses- kolleksjonene.


Audun forteller videre at Monkeyglasses -teamet er veldig fokusert på nullavfall, og mest av alt avfall fra å lage rammer for brillene, blir gitt nytt liv ved å bli forvandlet til tilbehør. For noen av rammene brukes et SUPER SLIM-materiale, som bare er 4 mm tykt og veldig lett. Dette gjør brillene svært komfortable for brukeren.

I 2016 ble Monkeyglasses tildelt the Silver A’ Design Award, en av verdens største og mest innflytelsesrike priser, som hvert år presenteres Italia. Dette er i følge Audun veldig stort, og forklarer hvilken popularitet brillene har fått. Audun legger til at en brille er et produkt som generelt har et langt liv. Man kan trenge ny styrke i sine brilleglass, men det betyr ikke at brillen er ferdig med å gjøre sitt arbeid. Mennesker med færre ressurser verden over har også bruk for briller. Monkeyglasses hjelper med å samle inn briller til et senter i India, hvor de gamle brillene får et nytt liv, og gir med det ny glede enda en gang. For når livet til et par Monkeyglasses ebber ut, gjør innfatningens materiale det mulig å gjenvinne brillen.


For folk flest er det vanskelig å tenke miljø og bærekraft i alt man foretar seg, men det er viktig å være bevisst sine valg og huske på at selv små miljøhensyn utgjør en forskjell. Det er nemlig ikke så mye som skal til for å bli en mer miljøbevisst forbruker.

Audun trekker spesielt frem to av kolleksjonene; Super Slim og SUSTAINABLE LEATHER.
Super Slimkolleksjonen introduserer et lett, sterkt og super tynt materiale. Det er kun 4 mm tykt og det utgjør en forskjell. Materialet består av bomullsaceton, en bioplast som utvinnes fra bomull, som er et biokompatibelt, anti-allergifremkallende, biologisk nedbrytbart og vedvarende materiale. I dette materialet har Monkeyglasses laget en rekke nye fargerike uttrykk.

SUSTAINABLE LEATHER kolleksjonen er klassisk design, tynne linjer og brilleinnfatninger ikledd bæredyktig lær. Kolleksjonen finnes i mange flotte farger – alle inspirert av den nordiske nattehimmelen. Innfatningene er laget av rustfritt stål, belagt med platina, sølv eller gull, og stengene er dekket av imitert naturlig horn eller tre.

Alle brillene fra Monkeyglasses kommer i et innpakket tilfelle laget av gjenbrukt papir, og brillene kan selvsagt fåes med glass av alle stryker.

Velkommen inn og la deg begeistre du også